, , ,

Biografie van Jos Leijdekkers: Bolle Jos en de drugs

Jos Leijdekkers

Jos Leijdekkers

Joseph Johannes Bolle Jos heeft onder meer een appartement in een wolkenkrabber in hartje Istanboel. Hij zou het gebruiken als kantoor.
Breda, 1 juli 1991
Bijnamen: Bolle Jos (vanwege de omvang van zijn gezicht), Joske Breda, Hollywood, El Ganador (de overwinnaar) en El Presidente


Lees hier → meer over criminaliteit op deze website.


Biografie van Jos Leijdekkers

Leijdekkers groeit op in Prinsenbeek, een dorpje vastgeplakt aan Breda samen met zijn zus in een vrijstaand huis. Hij wisselt als kind meermaals van school vanwege problemen. In de regionale krant herinneren leeftijdsgenoten zich dorpsgenoot Jos Leijdekkers als een bijzondere, maar zeker niet onaardige jongeman. Bij hem thuis vinden grote feesten plaats.

“Dat deze gezette Brabantse jongen zou uitgroeien tot een van de meest gezochte én gevreesde cocaïnebazen, hadden ze nooit kunnen bedenken,” schrijft BN DeStem in 2020.

Een probleemloze jongere

In 2008 is Jos betrokken bij een incident waarbij drie vrienden in Etten-Leur een jongen zwaar mishandelen en hem aan zijn haren over het fietspad slepen. Het slachtoffer incasseert vanuit alle kanten klappen op zijn gezicht. Jos kijkt toe zonder zelf fysiek geweld te gebruiken, aldus het verslag van de jeugdrechter. Hoewel hij geen klappen of schoppen uitdeelt, krijgt Jos 27 dagen jeugddetentie en een werkstraf van 40 uur voorwaardelijk.

In het vonnis stellen de rechters vast dat “verdachte zichzelf een probleemloze jongere vindt”, net zoals zijn moeder, en dat een psycholoog geen stoornis heeft vastgesteld. ‘Wel vindt de psycholoog het opvallend dat de verdachte veel praat, dat op een dwingende manier doet en daarbij steeds zijn gelijk wil halen’.

Pappa de seksclubbaas en lid van de Juliëtbende

Leijdekkers sr. bezit tot 2000 een seksclub, Club Reeperbahn, in Breda. Zijn vader behoort ook tot de beruchte Brabantse Juliëtbende. De bende staat vooral bekend om gewelddadige overvallen op winkels en juweliers en het beroven en afpersen van drugscriminelen, soms in opdracht.

De naam Juliëtbende is door de politie en media aan de groep gegeven omdat ze de gewoonte hadden om portofoons te gebruiken met codenamen die begonnen met de letter “J”, zoals Juliet in het internationale NAVO-alfabet.

John Jansen, de leider van de Juliët-bende: “Wij werkten gewoon heel efficiënt. Bankovervallen, drugshandel, ontvoeringen, dat heb ik allemaal gedaan. In het wereldje werd tegen ons opgekeken, want we waren brutaal.” Uiteindelijk verkoopt vader Leijdekkers de club en emigreert naar Spanje.


Kennissen van de familie Leijdekkers houden de lippen stijf op elkaar. “Josje is bijzonder gewelddadig. Hij is nog gekker dan Taghi.”

PZC, 18 juli 2023


Zes jaar voor neerschieten van twee mannen

Jos Leijdekkers is pas 19 jaar oud wanneer hij begin 2011 in Scheveningen, niet ver van De Pier, twee broers neerschiet na een onbenullige caféruzie over een barkruk. Dat de broers het vuurwapengeweld overleven, is door de rechtbank als een klein wonder bestempeld.

Hij schiet de ene broer neer met twee schoten uit een omgebouwd semiautomatisch alarmpistool. Eén kogel dringt door de borst van het slachtoffer en doorboort een long, terwijl de andere in zijn schaamstreek terechtkomt.

Wonder boven wonder overleeft de jongen het incident, maar de kogels kunnen vanwege het hoge risico niet uit zijn wervelkolom en lies worden verwijderd en blijven daardoor in zijn lichaam zitten. Leijdekkers opent ook het vuur op de andere broer, die tussenbeide wil komen. Deze wordt getroffen door een schampschot.

Door de slachtoffers is Jos Leijdekkers omschreven als iemand met ‘kort opgeschoren haar en opvallend bolle wangen’. Hij ontkent in alle toonaarden de dubbele poging tot doodslag. Toch wordt Leijdekkers veroordeeld tot een celstraf van zes jaar.


Stefaan Bogaerts doodgeschoten

Op 21 september 2017 schiet iemand de 55-jarige Belg Stefaan Bogaerts uit Brasschaat dood in Spijkenisse. Bogaerts, eigenaar van een containerbedrijf, doet er alles aan om zijn schulden weg te werken. Volgens de politie lijkt het erop dat hij in de drugshandel stapt om van zijn financiële zorgen af te komen.  Bogaerts is volgens de Belgische politie ‘bekend met drugsdelicten’.

Alles wijst erop dat Bogaerts een afspraak heeft in de wijk Hoogwerf in Spijkenisse. Nadat hij daar in de Lisstraat zijn auto parkeert, schiet iemand hem van dichtbij dood terwijl hij nog achter het stuur zit. Voor deze moord zitten drie leden van de Nederlandse motorbende Caloh Wagoh in de cel. Bogaerts is ook neergeschoten vlak tegenover het voormalige clubhuis van Caloh Wagoh: café De Mallemolen.

Volgens De Telegraaf neemt de Braziliaanse autoriteiten twee weken voor de moord op Stefaan Bogaerts een container met 775 kilogram cocaïne in beslag. De cocaïne zit verborgen in rioolbuizen. Stefaan Bogaerts heeft persoonlijk contact gehad met de Braziliaanse firma die deze rioolbuizen levert.

Familieleden van Bogaerts wijzen de politie op een gerucht in havenkringen dat ‘Bolle Jos’ mogelijk achter de moord zit. Bogaerts bezoekt hem kort voor de inbeslagname van de Braziliaanse cocaïne in Dubai.


Waar is Henk-Kris Heeren?

Het Henk-Kris Heeren (32) uit Breda verdwijnt in 2018 kort nadat een vriend van hem is gearresteerd met een transport van 472 kilo cocaïne in een busje, onderweg van Breda naar Amsterdam. In zijn omgeving twijfelt niemand eraan: hij is vermoord. Volgens diverse bronnen zouden gedupeerde criminele kopstukken, waaronder Leijdekkers, Heeren mede verantwoordelijk hebben gehouden voor het miljoenenverlies.


Ontvoering van ’tante’ Naima Jillal

Leijdekkers geldt als een van de hoofddaders bij de ontvoering van ’tante’ Naima Jillal op 20 oktober 2019 in Amsterdam. De Nederlandse politie noemt hem voor het eerst in februari 2021 in het tv-programma Opsporing Verzocht, naar aanleiding van de verdwijning van Naïma Jilal, ook wel de ‘Godmother van de coke’ genoemd.

'Tante' Naima Jillal

‘Tante’ Naima Jillal

De 52-jarige Nederlands-Marokkaanse is spoorloos sinds ze die dag in oktober 2019 in Amsterdam in een VW Polo stapte. Naima Jillal doet zaken met verschillende grote Nederlandse drugscriminelen.

In maart 2021 denken de Nederlanders even dat het stoffelijke overschot van ‘tante Jilal’ verborgen ligt in een havenloods in Antwerpen. Bij het opbreken van de betonvloer worden de handtas en enkele kledingstukken van Naïma Jilal gevonden.

Eind 2021 krijgen de Nederlanders nieuwe hoop wanneer in een Luiks drugsonderzoek plots de VW Polo opduikt waarin Naïma Jilal destijds werd meegenomen. De bende rond Luiks kopstuk Dries L. blijkt in contact te staan met opdrachtgever ‘Bolle Jos’. Ook de Luikse verdachten houden echter hun mond en weigeren mee te werken.

“In onderschepte chatberichten komt naar voren dat Leijdekkers een rol heeft gespeeld en vermoedelijk zelfs verantwoordelijk is voor de verdwijning van Jillal”, schrijft de politie


Vastgebonden op een stoel met tape

Gezien de reputatie van ‘Bolle Jos’ gaat de Nederlandse politie ervan uit dat Naïma Jilal is vermoord. In het drugsmilieu circuleren al langere tijd verhalen over foto’s van de liquidatie van ‘tante Jilal’. Hoewel de politie deze geruchten ook heeft gehoord, krijgt ze de foto’s nooit te zien — totdat een Sky ECC-cryptofoon van de uitgeleverde drugsbaron Ridouan Taghi in handen valt. Op het apparaat staan schokkende beelden van de gemartelde Naïma Jilal.

Op één van de foto’s is de vrouw naakt te zien, vastgebonden op een stoel met tape. Een andere foto toont een close-up van haar romp terwijl ze op de stoel zit, met op haar buik een kennelijk afgeknipte duim of vinger, samen met vermoedelijk een teen. Op een derde foto ligt de vrouw naakt op haar buik op de grond.


Jos is goed van betalen

Volgens een criminele bron in België betaalt Leijdekkers zijn uithalers aanzienlijk beter dan de concurrentie. “Op een gegeven moment wilde iedereen zaken doen met Joske: uithalers, maar ook investeerders in nieuwe partijen cocaïne, vooral in Antwerpen. Want hij wist het altijd te regelen. Hij was de Koning van de Kaaien geworden,” gaat het verhaal.


4,2 ton cocaïne in beslag genomen

‘Bolle Jos’ heeft samen met een Vlaamse compagnon Flor Bressers  een ijzersterke positie opgebouwd in de Antwerpse haven waar hij drugscontainers invoert vanuit vooral Brazilië. In de zomer van 2020 worden enkele vrachten in beslag genomen, waaronder twee containers met 4,2 ton cocaïne verstopt in een lading inktvis.

Bij de uithaling arresteerde de federale politie toen 14 jonge Surinamers, Antillianen en Marokkanen in een loods in Antwerpen. Zij zitten bijna een jaar in voorarrest, maar hebben met geen woord gerept over hun opdrachtgever. “Er geldt een volstrekte omerta binnen deze groep”, zei de openbare aanklager donderdag op het proces.


Het verhaal van de 476 kilo cocaïne

Agenten arresteren ook twintig mannen in verband met het ‘uithalen’ van een partij van 476 kilo cocaïne in de haven van Antwerpen in de nacht van 24 op 25 augustus 2020. ‘El Presidente,’ zoals Leijdekkers in PGP-berichten heet, fungeert vermoedelijk als opdrachtgever. Leijdekkers komt in beeld tijdens het door België gekraakte Sky ECC-netwerk.

Zijn leidersrol in deze komt naar boven in het onderzoek naar de moordpoging op een brandwacht. Deze veiligheidsagent loopt in de weg bij het uithalen van de bewuste 476 kilo op de fruitkaai in Antwerpen. Op commando van Jos is de brandwacht in elkaar geslagen en ontvoert.

“De AK’s (code voor machinegweer AK-47) zijn binnen, schieten alles plat wat beweegt”, laat Bolle Jos daarna weten via een Sky ECC-bericht.

Brandwacht krijgt flinke klappen

De brandwacht kan uiteindelijk ontsnappen door in het water te springen, drie kwartier in het water te liggen, zich daarna op de loopplank van het afgemeerde schip te trekken en de politie te waarschuwen. Op de kade wordt een bloedspoor van 30 meter aangetroffen tussen het busje van de brandwacht en de container waarin zou worden opgesloten.

De uithalers gaan ervan uit dat de brandwacht zijn duik niet heeft overleefd. Als er ineens massaal politie op de kade verschijnt, slaan de uithalers op de vlucht.

Het plan is om de vrachtwagenchauffeur die de drugscontainer van kade 1742 naar kade 212 moet brengen, te laten aanrijden door een andere vrachtwagen. De mannen van Jos zouden de chauffeur overmeesteren en de container dan wegbrengen naar een loods in Temse.

“Als die chauffeur moeilijk doet, gewoon afschieten!”, stuurt Bolle Jos in zijn Sky ECC-berichtengroep. Hij maakte ook duidelijk dat de lading van 476 kg coke niet verloren mocht gaan. “Dan moeten wij aan de leveranciers aan de overkant zes miljoen euro betalen”, stuurt Bolle Jos.

De eerder genoemde Flor Bressers, levert ook een bijdrage aan dit plan. Hij zorgt voor een volgetankte SUV-wagen, kogelwerende vesten en een Glock-pistool, zodat de inzittenden zich kunnen voordoen als anonieme politiemensen. Bressers vindt zijn bijdrage best grappig. “Ik doe dit allemaal voor saus (gratis, red.). Als je gepakt wordt, komt er dertig bij op mijn kerfstok.”

Het plan om de vrachtwagen klem te rijden, ging overigens niet door omdat de drugscontainer niet per vrachtwagen maar per binnenschip naar kade 212 werd gebracht.

De ‘Holly’-blokken

De politie haalt 420 pakken cocaïne uit de container, met een gezamenlijk gewicht van 476,2 kilo pure cocaïne. Op 59 van deze ‘blokken’ staat het stempel: ‘Holly’. Dit merkteken lijkt een verwijzing naar de bijnaam van Leijdekkers. In het criminele circuit staat hij bekend als ‘Hollywood’.


Op de vlucht in Dubai

Bolle Jos houdt zich lange tijd schuil in Dubai. Onder andere de eerder genoemde en vermoorde Stefaan Bogaerts uit Brasschaat bezoekt hem daar. Hij heeft een luxe appartement op Palm Jumeirah, één van de twee iconische palmvormige eilanden voor de kust van Dubai, ontworpen voor de rijken der aarde.

In deze stad verkeert hij in de hoogste kringen van de internationale cocaïnehandel. Opsporingsdiensten rekenen hem tot het zogenoemde Superkartel, dat naar verluidt bestaat uit de Ierse Kinahan-clan, de groep rond maffiabaas Raffaele Imperiale, het Dino en Tito-kartel van Edin G. (net als Jos opgegroeid in Breda) en Ridouan Taghi. Met Taghi zou hij veel zaken hebben gedaan, en na diens arrestatie zou hij enkele drugslijnen van hem hebben overgenomen.

Na de arrestatie op 16 december 2019 en uitlevering van Ridouan Taghi wordt Dubai hem te heet onder de voeten, waarna hij volgens berichten onderduikt in Turkije. Pogingen van de Nederlandse autoriteiten om hem daar te arresteren, mislukken.


Politie bezoek de familie Leijdekkers

In januari 2023 zijn er invallen geweest in woningen en een kantoor van de familie van Bolle Jos in Breda, Prinsenbeek en Rotterdam. Zijn moeder (toen 68) en zus (toen 27) zijn aangehouden op verdenking van witwassen.

Volgens het OM hebben ze dure sieraden, tassen en kleding van Jos aangenomen waarvan ze konden weten dat die met drugsgeld waren betaald. Bij de huiszoekingen is beslag gelegd op dure horloges en andere sieraden. En veel cash: tienduizenden euro’s, Turkse lira’s, Zwitserse francs en valuta uit de Verenigde Arabische Emiraten. De politie heeft in de panden ook beslag gelegd op telefoons, USB-sticks, computers en foto’s.

Zo blijkt dat de ouders en een zus van Leijdekkers in augustus en december 2022 naar Turkije zijn gereisd. Vermoedelijk hebben zij daar contact gehad met de gezochte zoon en broer, die naar verwachting al geruime tijd in Turkije verblijft.


‘Josje Breda’ op de Nationale Opsporingslijst

Op 3 mei 2022 verschijnt ‘Josje Breda’ op de Nationale Opsporingslijst vanwege betrokkenheid bij de ontvoering van Jillal en grootschalige drugshandel. Vermoedelijk houdt hij zich schuil in Turkije of Dubai. De beloning bedraagt aanvankelijk 75.000 euro.

De moeder en zus van Leijdekkers zitten sinds 24 januari 2023 vast op verdenking van witwassen. Op 6 maart 2023 verhoogt men de beloning voor het vinden van Leijdekkers naar 200.000 euro. Op 24 maart 2023 volgt de arrestatie van zijn 68-jarige vader wegens witwassen.


Vertrouwelingen opgepakt en vrijgelaten

Op 13 juni 2023 worden in Turkije 23 mensen aangehouden die nauwe banden zouden hebben met de voortvluchtige Jos Leijdekkers, ook bekend als Bolle Jos. Volgens Turkse media worden de verdachten beschuldigd van het witwassen van geld afkomstig uit de handel in cocaïne en andere criminele activiteiten, met name in Nederland.

Onder de aangehouden personen bevindt zich ook zijn Rotterdams-Turkse zwager, Abdullah Alp Ü. Twee weken later vind een tweede reeks arrestaties plaats. Bolle Jos weet opnieuw aan aanhouding te ontkomen, maar zijn voormalige rechterhand, Isaac B. uit Rotterdam, wordt wel opgepakt.


 

Bolle Jos in Turkije

Leijdekkers woont inmiddels al weer enkele jaren in Turkije. Hij heeft onder meer een appartement in een wolkenkrabber in hartje Istanboel. Hij zou het gebruiken als kantoor. Vanuit Istanboel of de Turkse rivièra on Bodrum stuurt Leijdekkers zijn manschappen bij acties live aan met zijn versleutelde telefoon.

Terwijl opsporingsdiensten in Turkije op hem jagen, komt de zaak van Bolle Jos in juni 2020 voor de rechter in Luik. Twee dagen voor zijn 32ste verjaardag spreekt de rechter hem vrij van betrokkenheid bij de smokkel van cocaïne ter waarde van een half miljard euro. Ondanks de vrijspraak blijven de zorgen voor Bolle Jos groot.

Broer Harry en anderen gepakt en vrijgelaten

Bij twee grootschalige politieacties in 2023 in Turkije arresteert de politie 34 verdachten, allemaal met vermoedelijke banden met de organisatie Leijdekkers.  In december 2023 een nieuwe reeks arrestaties, waaronder die van zijn oudere broer, Harry Leijdekkers (dan 48). Harry, getrouwd met een Turkse vrouw, wordt gearresteerd in Izmir, Turkije, na jaren van onderduiken. Hij ontvlucht Nederland vierenhalf jaar eerder om een gevangenisstraf van anderhalf jaar te ontlopen.

Harry komt in 2018 in beeld bij de politie als hij in Breda samen met twee anderen is aangehouden in een gestolen Audi RS4. Hij draagt een pistool, terwijl de auto gevuld is met wapens en attributen die duiden op een geplande of uitgevoerde geweldsactie. Voor deze zaak heeft Harry nog een straf van 117 dagen openstaan. Onder de arrestanten bevinden zich ook zijn schoonbroer Abdullah Alp Ü., getrouwd met de zus van de partner van ‘Bolle’ Jos en één van zijn belangrijkste handlangers Isaac B.

Duur klokje

Tijdens de doorzoekingen rond deze acties leggen de Turkse autoriteiten beslag op omgerekend 40 miljoen euro aan onder andere vastgoed. Daarnaast stuiten agenten op koffers vol briefgeld en waardevolle sieraden. Onder de aangetroffen objecten bevinden zich een verguld pistool en een peperduur horloge van Jacob & Co. Dit horloge, ingelegd met zeshonderd diamanten, heeft een geschatte waarde van 1,6 miljoen dollar. De verdenking tegen de mannen ligt dan ook voor de hand: witwassen.

Corrupte rechters

Op vrijdag 5 juli 2024 laat het Hoge Strafhof in Istanboel zijn schoonbroer, broer Harry en 14 andere verdachten vrij. De rechters stellen wel als voorwaarde dat de verdachten het land niet mogen verlaten. Later blijkt dat de betrokken rechters zijn omgekocht. Zijn schoonbroer Abdullah Alp Ü. zou een bedrag van 720.000 dollar hebben betaald in ruil voor vrijlating van hem en zijn medeverdachten. De drie betrokken rechters worden geschorst.

2.160 kilo onderschept

Op 22 december 2023 is in Antwerpen opnieuw een transport van Leijdekkers onderschept. Er blijkt 2.160 kilo cocaïne verstopt te zitten in een container die afkomstig is uit het Uruguayaanse Montevideo.


2024: veroordeling van Bolle Jos

De Nederlandse rechtbank veroordeelt Leijdekkers in juni 2024 bij verstek tot 24 jaar gevangenisstraf. Het gaat om zes drugstransporten van in totaal bijna 7.000 kilo cocaïne, het witwassen van miljoenen euro’s en het geven van een opdracht tot moord.

De onderschepte berichten via de versleutelde chatapp Sky ECC laten zien hoe Leijdekkers opereer. Hij houdt niet alleen toezicht op de transporten, maar is ook betrokken bij het witwassen van de winsten. Ook stuurt ‘Bolle Jos’ corrupte douanemedewerkers aan en heeft hij contact Zuid-Amerikaanse leveranciers. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zet Leijdekkers een tijdlang minstens 70 miljoen euro per maand aan cocaïne.

Er gaat wel eens een lading verloren

Natuurlijk wordt er wel eens een lading onderschept, maar is volgens het OM …

… een veelvoud wel door de havens gekomen en daar heeft de verdachte miljoenen, misschien wel miljarden mee verdiend.

Wanneer L. hoort dat eind 2019 een partij van 1.554 kilo cocaïne in beslag is genomen, reageert hij met de mededeling: “Met Kerst komen er nog twee bakken binnen die het wel weer rechttrekken.” Twee maanden later, na een nieuwe inbeslagname, laat hij weten: “Ik heb nog vier containers op zee, elk met een lading van meer dan 1.000 kilo.”

In september 2024 volgt in België ook een veroordeling voor ‘Bolle Jos’. Daar krijgt hij tien jaar cel voor mishandeling en drugshandel.


2025: Bolle Jos in Sierra Leone

Eind januari 2025 blijkt dat Jos Leijdekkers zich schuil houdt in Sierra Leone. Dit heeft het Openbaar Ministerie bevestigd na onderzoek door Follow the Money en het AD. Op officiële beelden is Bolle Jos samen met de president van het West-Afrikaanse land, Julius Maada Bio, te zien.

Ze vieren gezamenlijk een nieuwjaarsmis op 1 januari 2025 in de kerk van een dorpje in het zuiden van Sierra Leone. Er zijn aanwijzingen dat hij hoge functionarissen omkoopt en een relatie onderhoudt met de dochter van de president.

De vrouw van de president, ze noemt zich daar de ‘First Lady of Sierra Leone’, deelt de videobeelden op haar eigen Facebookaccount. Er zijn ook foto’s gepubliceerd, voorzien van een officieel zegel van de president van Sierra Leone, waarop Leijdekkers duidelijk te zien is.

Sierra Leone, Liberia en Gambia als nieuwe drugshubs

Vreemd is het niet dat ‘Bolle Jos’ kiest voor Sierra Leone. Drugs worden steeds vaker vanuit Zuid-Amerika naar landen als Sierra Leone, Liberia en Gambia verscheept, waar ze worden overgeladen in nieuwe containers voor transport naar Europa. Door deze overstap in West-Afrika proberen smokkelaars strenge controles te omzeilen.

Sierra Leone lijkt ook in gebruik door ‘Bolle Jos’. Op 16 oktober 2023 onderschept de douane in Antwerpen een partij cocaïne van 11.203 kilo, verstopt tussen een lading sojameel. Een week later grijpt de Vlaamse douane opnieuw in en vindt 7.036 kilo cocaïne. In april 2024 leidt een inval in een loods nabij Antwerpen tot de ontdekking van 5.992 kilo cocaïne, verborgen tussen een lading palmolie.

Alle drie de partijen komen uit Sierra Leone, verpakt in zwart plastic met grijze ducttape, en worden binnen het criminele circuit toegeschreven aan Leijdekkers. Daarnaast pakt de Nederlandse politie tussendoor nog 7.700 kilo cocaïne in Bleiswijk, vlakbij Rotterdam, eveneens gelinkt aan Bolle Jos volgens bronnen in het criminele milieu. Samen bereiken de vier partijen een straatwaarde van 1,5 miljard euro.


Crimineel commando om de drugs terug te stelen

De vondst van de partij van 11.203 kilo in oktober 2023 krijgt veel media-aandacht. Niet alleen vanwege de omvang van het transport, maar vooral door de poging van een crimineel commando om de drugs terug te stelen. Tijdens het transport van de cocaïne door Vlaamse douaniers ontdekken ze dat ze worden achtervolgd. Een arrestatieteam grijpt in en weet een busje met Nederlands kenteken klem te rijden. Zeven gewapende mannen worden gearresteerd.

In januari 2025 staan in totaal 19 verdachten voor de rechtbank in Antwerpen terecht vanwege de mislukte overval. Tijdens de zitting komt aan het licht dat één van de verdachten zich via de gevangenistelefoon te vrijpostig heeft uitgelaten: “Die Bolle Jos mag wel eens over de brug komen wanneer ik vrijkom. Hij moet maar een ticket voor mij fiksen naar Dubs (Dubai, red.).” Deze uitspraak draagt bij aan de eis van 15 jaar cel tegen Leijdekkers, die als vermoedelijke opdrachtgever wordt gezien.


 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *